Makhina’s Blog

tığ işi fıstıklı şal’ın yapımı

Posted on: Haziran 25, 2008

şalın yapımını soran arkadaşlarım için aşama aşama resimledim takıldığınız yer olursa yine sorun yardımcı olmaya çalışırım.
ipi soran arkadaşlar örneği makine orlonuyla çıkardım ama , ben nako tiftikle örüyorum kendime,tiftikle çok hoş duruyor isterseniz makine orlonuyla da örebilirsiniz ama biraz ağır oluyor,tığ no:6
1.zincir çekip 2 sıra 4 kafes yapıyoruz.

2. 2 zincir çekip ilk zincire ipimizi uzatıp 10 kere dolduruyoruz zincirle sıkılaştırıyoruz.(yani fıstık yapıyoruz)4 zincir çekiyoruz.
3.4 zincir çektikten sonra yine fıstık yapıyoruz,2 zincir çekip ilk zincire yine fıstık yapıyoruz.

4.3zincir çekip dönüyoruz ve fıstığın oratındaki ilk zincire batıyoruz. 5.2 zincir çekip trabzanın üzerine batıp,4 zincir çekip 3.zincirin içine tekrar fıstık yapıp 2 zincir çekip yukarıdaki gibi bu sırayı tamamlıyoruz. 6.resimde görüldüğü gibi kafeslerle devam ediyoruz. 7.)4zincir çekip 3.zincire fıstık yapıyoruz ve resimde görüldüğü gibi trabzan yapıyoruz.

8.)yukarı resimdeki gibi devam ediyoruz.

9.yine dönüyoruz,bu işlem artırma işlemimiz oluyor.

10.resimdeki gibi yapıyoruz. 11 .şalımızı bu şekilde artırarak örüyoruz.

9 Yanıt to "tığ işi fıstıklı şal’ın yapımı"

teşekkür ederim canım ancak bu kadar güzel açıklanabilirdi bu aralar müthiş sıcak burası habire yazlık örüyorum kıza işlerim biter bitmez başlarım çok güzel açıklamışsın ama yinede takılırsam sorarım ellerine gönlüne sağlık iyi akşamlar

Ellerine sağlık arkadaşım ne güzel anlatmışsın resimlerle.Şu an olmaz ama Allah izin verirse belki ben de yapmak isterim tatilden sonra falan.Hayırlısı olsun bakalım.Hayırlı,huzurlu,mutlu akşamlar dilerim,muhabbetle kalın:)

merhaba elinize saglik cok güzel bir model daha önce hic görmemistim.benim elimde kartopunun lif ipliginden var acaba onunla yapsam iyi olurmu.sevgiler ..dilek…………

merhaba canım hayırlı cumalar cümlemizin duaları kabul olsun
hayatım katagoriler kısmını nasıl oluşturabilirim yardımcı olurmusun iyi günler

süper olmuş,çok beğendim,ne güzelde tarif etmişsin öyle,bir örneğei çıkarmaya çalışacağım,ama arkadaşında sorduğu gibi lif ipindende olurmu sence?sanada hayırlı cumalar dilerim.

yine ben canım teşekkür ederim oldu sanırım katagoriler blogcuya alıştıkda bunu yeni öğreniyorum sıkıldıkca başınızı ağrıtacağım kusura bakma kucak dolusu sevgi ve selamlar

ellerine sağlık canım çok güzel anlatmışsın bizlere kolaylık:))emeğine sağlık

merhaba boncukdevrim arkadaşa uğradım yazdığım yorumlar gitmiyor sürekli başa dönüyor anlayamadım birde sende deneyeyim hemde hatrını sorayım dedim blogcu yine açılmıyor iyi günler canım

iyİ GECELER mARALIM.AY İNANKİ BU BLOGCU SİNİR ETTİ BENİ.GİREMEDİM BİR TÜRLÜ.NEYSE BULDUM BURAYI.DAHA UĞRAMAM ORARA.BEN ŞİMDİ BU ADRESİ KOYARIM LİSTEME.KUSURA BAKMA CANIM OLURMU.ŞAL MODELİNİ ARŞİVE ALDIM.DENİYCEM İNŞAALLAH.A.E.O.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Haziran 2008
P S Ç P C C P
« May   Tem »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arşivler

En Fazla Tıklananlar

Popüler Yazılar

Blog Stats

  • 185,696 hits
%d blogcu bunu beğendi: