Makhina’s Blog

Tig isi fistikli sal yapimi

Posted on: Haziran 25, 2008

şalın yapımını soran arkadaşlarım için aşama aşama resimledim takıldığınız yer olursa yine sorun yardımcı olmaya çalışırım.
ipi soran arkadaşlar örneği makine orlonuyla çıkardım ama , ben nako tiftikle örüyorum kendime,tiftikle çok hoş duruyor isterseniz makine orlonuyla da örebilirsiniz ama biraz ağır oluyor,tığ no:6
1.zincir çekip 2 sıra 4 kafes yapıyoruz.

2. 2 zincir çekip ilk zincire ipimizi uzatıp 10 kere dolduruyoruz zincirle sıkılaştırıyoruz.(yani fıstık yapıyoruz)4 zincir çekiyoruz.
3.4 zincir çektikten sonra yine fıstık yapıyoruz,2 zincir çekip ilk zincire yine fıstık yapıyoruz.

4.3zincir çekip dönüyoruz ve fıstığın oratındaki ilk zincire batıyoruz. 5.2 zincir çekip trabzanın üzerine batıp,4 zincir çekip 3.zincirin içine tekrar fıstık yapıp 2 zincir çekip yukarıdaki gibi bu sırayı tamamlıyoruz. 6.resimde görüldüğü gibi kafeslerle devam ediyoruz. 7.)4zincir çekip 3.zincire fıstık yapıyoruz ve resimde görüldüğü gibi trabzan yapıyoruz.

8.)yukarı resimdeki gibi devam ediyoruz.

9.yine dönüyoruz,bu işlem artırma işlemimiz oluyor.

10.resimdeki gibi yapıyoruz. 11 .şalımızı bu şekilde artırarak örüyoruz.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Haziran 2008
P S Ç P C C P
« May   Tem »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arşivler

En Fazla Tıklananlar

Blog Stats

  • 185,874 hits
%d blogcu bunu beğendi: